Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület                            A Kapos ART 
Képző- és Iparművészeti Egyesület
2023. évi működését a
Magyar Művészeti Akadémia
támogatta.
 
 
 
 
 
 
 
Kaposvár Megyei Jogú Város
 
 
  Szigetvár Város Önkormányzata
 
 
 Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége
 


 

Schwarz Volker - festőművész

1960 Ulm (Németország)


Tanulmányok: 1984-87 Tübingeni Egyetem, német-politológia szak, 1990-92 Magyar Képzőművészeti Főiskola, festő szak, vendéghallgató.

Tagság: Kapos Art, MAOE, VUDAK.

1990 óta él Magyarországon. Rendszeresen állít ki egyénileg és csoportosan itthon és külföldön, jelenleg alkalmazott grafikusként dolgozik.

Fontosabb kiállításai: Hilton Hotel dominikánus kerengője, Budapesti Német Nagykövetség, Jazz Galéria, Mű-Terem, Csók Galéria, Vigadó Galéria, Md Galéria - Budapest; Pécs, Mór, Kaposfüred, Abádszalók, Miskolc, Stockholm, München, Stuttgart, Gerlingen, Esslingen.

"A festészet valójában végtelenül csöndes dolog; a meditáció sajátos formájaként is fölfoghatjuk. Állni egy állvány, egy kifeszített vászon előtt, ecsettel és festékkel ráírni azokat a jeleket, amelyeket az adott pillanatban legautentikusabb kifejezőinek tekint a festő, ez annyiban meditáció, hogy megtörténik a lélek kiírása is. Vagyis a befelé fordulásból kifejezés lesz…"
(részletek Fábián László "Előkészületek a csendhez" című írásából)

2330 Dunaharaszti, Kossuth L. u. 53.
Tel./fax: 00-36 24/461-196

 

1992 óta rendszeresen kiállít itthon és külföldön. Expresszív képei több, egymásra rakódott-rakott szín- és formarétegekből állnak, ezeken tűnnek fel a jelek, szövegek, gesztusok. Az emlékezéshez hasonlatosan bizonyos részletek több hangsúlyt kapnak, mások tiszták és szabadok, megint mások szinte teljesen eltűnnek. A festészettel párhuzamosan szívesen installál, ahol a tér és a kompozíció olyan változásai izgatják, melyek külső erők és/vagy a múló idő hatására következnek be.