A múltunk a jelenünk

 

25 éves jubileumát ünnepelte a hétvégén a Kapos ART Egyesület. A szervezet 1990-ben azért jött létre, hogy az akkor még amatőr, helyi művészeket összefogja, erősebbé tegye.

 

b_360_360_0_00_images_stories_hirek_201510_kaposextra_web.jpg

 

– A közös megjelenés és az együttes érdekképviselet akkoriban elengedhetetlen volt – mesél a kezdetekről Halmos Klára, a Kapos ART titkára.

– Ahogy készültünk a 25 éves jubileumra és gyűjtöttük a régi anyagokat, magunk is meglepődtünk, hogy mekkora múlt van mögöttünk. Ennek egy kis töredékét próbáltuk feleleveníteni és bemutatni a most megnyílt kiállításon – tette hozzá.

Az elmúlt negyed évszázadban sok minden történt az egyesületben. A jelenleg 44 tagot számláló szervezet tagjai számos egyéni és csoportos kiállításon vannak túl.

A tárlat egy olyan dokumentáció kiállítás, amelyen egyebek mellett helyet kaptak a Rippl-Rónai Fesztiválról már jól ismert zászlók és vándorkiállítások anyagai is. Ezeket egészítik ki az elmúlt több mint két évtized plakátjai, meghívói, amelyek mind a Kapos ART-hoz kapcsolódnak.

A kiállításon kívül egy tanácskozással is megemlékeztek az egyesület tagjai az elmúlt 25 évről. Erre olyan előadókat hívtak, akik végig kísérték az egyesület eddigi működését. Az alapítók mellett a későbbi egyesületi tagok, művészek és művészettörténészek szólaltak fel a rendezvényen. A kiállítás megnyitón részt vett Szita Károly Kaposvár polgármestere is.

A Kapos ART további terveiről megtudtuk: jövő év elejére egy reprezentatív kiállítást terveznek, majd Dunaszerdahelyen mutatkoznak be az egyesület tagjai.

 

SZÉKI ÉVA

 

Kapos Extra 2015. október 15.